Autógumi

Autógumi többféle méretben

Az autó és az autógumi

Autógumi esetében nem beszélhetünk típusfüggőségről. A különböző gyártók modelljei lényegében ugyanolyan autógumikkal működnek, egyedül a gumik mérete az, ami fontos, hogy passzoljon a személyautóhoz.

Autógumi évszak szerint

Fontos, hogy a téli és a nyári szezon időjárási sajátosságaira tekintettel legyünk, azaz télen mindig téli gumit használjunk.

Elhasználódás

Vezetési technikától is nagyban függ, mennyi idő alatt kopnak el az autógumik annyira, hogy cserére legyen szükség. Van amikor már 40 000 megtett km után esedékes a csere, de óvatos vezetéssel ki lehet húzni akár kétszer ilyen sokáig is gumicsere nélkül.

Peugeot kormány, kormánykerék

Kormány, kormánykerék

Kormány, kormánykerék

Maga a kormány, illetve a kormánykerék közúti balesetek során az esetek túlnyomó részében sértetlen marad – a kormány sokkal inkább esztétikai jelentőséggel bír, továbbá állapota rendszerint jól tükrözi az autó korát is.

Kormánykerék típusok

Vannak drágább bőrből készült kormánykerekek, és szivacsos műanyagok is – kinek melyik szimpatikusabb, illetve melyik féle kormányt engedi meg a pénztárcája.

Peugeot motoralkatrészek

Peugeot motoralkatrészek

Peugeot motoralkatrészek

A Peugeot motoralkatrészek esetében megkülönböztetjük a komplett motor, és a motorblokk kifejezéseket.

A komplett dízelmotoron rajta van minden: A vezérlőszíj, a fogaskerekek, az olajszűrő, a porlasztó, stb. A porlasztók, illetve a nagynyomású szivattyú viszonylag sűrűn hibásodik meg, és szorul cserére.

Hogyha a Peugeot motoron valami elromlott, és ezért nem működik az autó, akkor csak azt az elemet kell cserélni, illetve javítani a motoron, amivel a probléma van.

A motorblokkon nincs turbó, a legjobb megoldás, ha a gyári hengerfejjel együtt vásároljuk. Ez sok esetben költségkímélőbb megoldás, mint a régi hengerfejet lecserélni.