Használt alkatrészek előnyei

Bizonyára Ön is került már ájulás közeli állapotba, amikor gyári, új alkatrészt akart vásárolni autójához, és meghallotta annak kereskedelmi árát…

Előnyös használt alkatrészek

Az utángyártott alkatrészek hátrányai

Megesett már Önnel is, hogy szinte már-már az őrület határán volt, amikor az utángyártott alkatrészt (mely első hallásra „olcsó”) egyszerűen nem lehetett arra a helyre illeszteni, ahová azt a távol-keleti gyártó tervezte? „Jobbik” eset áll elő olyankor, amikor az utángyártott alkatrész felszerelhető ugyan – de nem úgy illeszkedik, ahogyan azt a pénzéért cserében elvárná az ember…

A használt alkatrész olcsóbb és hosszabb élettartamú is

Amennyiben Ön azon szerencsés ügyfelek közé tartozik, aki még nem került ilyen szituációba, még időben került ide és olvas a bontott gyári, azaz a használt alkatrész előnyeiről.

Az autógyárak ugyan biztosítják az általuk gyártott típusok alkatrész utánpótlását, csak nem igazán alkalmazkodnak az adott jármű korához, piaci értékéhez. Így fordulhat elő, hogy a pl. 700.000 Ft értéket képviselő autónkhoz egy mechanikus sebességváltót 850.000 Ft-os áron kínálnak. Ehhez képest nálunk egy ilyen kaliberű autóba való gyári bontott váltó ára 50.000-100.000 Ft körül mozog. Hát ezért éri meg jobban, hogyha használt alkatrészt vásárolunk inkább.

Használt vagy utángyártott alkatrész?

Utángyártott alkatrész vagy használt alkatrész – melyik éri meg jobban?

Az utángyártott alkatrész ugyan gyakran olcsóbb, mint a mi kínálatunkban szereplő gyári, használt alkatrészek. Csakhogy egy utángyártott alkatrész élettartama töredéke a gyári alkatrészének! Így fordulhat elő, hogy az utángyártott fényszóró kb. 1-2 év múlva megtelik vízzel (akváriumnak kiváló), a karosszériaelem pedig rozsdásodik a lemez illesztéseinél hiányzó lezárások miatt… A szélvédő egy testesebb bogártól is képes károsodni – nem beszélve a kavics felverődésekről, stb. Most akkor melyik is éri meg jobban? Az utángyártott alkatrész, vagy a gyári, használt alkatrész?

A fentiek és még rengeteg tény igazolja: A gyári bontott Peugeot, gyári bontott Citroen, gyári bontott Renault – azaz a használt – alkatrészek vásárlása a legtöbb esetben ideálisabb megoldás, mintha utángyártott alkatrészt vásárolnánk gépjárművünkhöz!